Thu11thSeptember

Ziua Startului

Duminica 17 august Suntem nerabdatori, dar avem inca o teama: nu avem asigurare pentru barca, conditie obligatorie pentru a putea participa. Domnul Clidonas, presedintele competitiei, ne linisteste spunandu-ne ca e duminica si ca el va rezolva maine in Kalymnos. Nu v-am spus ca de 2 saptamani ii tot rugam pe organizatori sa ne rezolve ei asigurarea si, de atunci, ne-au promis ca se vor ocupa. 

Ora 10: START !! Suntem 20 de veliere la clasa ORC club. Toate incearca sa se miste folosind vantul imperceptibil din pupa. Se ridica spinnaker-ele si gennaker-ele si viteza urca la 3 noduri. Dupa o jumatate de ora, vantul cade. Frustrant, mai ales ca o parte din barcile risipite in golf sunt impinse totusi de o adiere slaba, in timp ce noi stam. Ne resemnam si facem baie in jurul barcii.

foto-regatta-florin-1-187.jpg 

E cumplit de cald. 

Ora 19: Suntem la 10 mile de linia de start si mai avem inca 54 pana in Kalymnos. Daca nu vine vantul, riscam sa nu ne incadram in timpul limita al acestei etape. Jumatate din barci au disparut in pacla din prova noastra, iar jumatate din cele ramase in jurul nostru au pornit motorul si ne-au lasat in urma.

 ziua-startului.jpg

Speram sa fie corecti si sa declare (caz in care vor fi descalificati pe aceasta etapa). Noaptea a trecut foarte greu, de multe ori nu am avut nici macar atata viteza cat sa putem tine o directie oarecare. Obositor si enervant.

Adauga un comentariu