Sun5thSeptember

Vant cu rafale de 53 de noduri

Miercuri, 1 septembrie. Plecam devreme spre Neos Marmaras insa Eol ne pregateste o surpriza: vant din fata de forta 3 cu rafale de 4. Echipajul jubileaza. In sfarsit navigam cu vele! E ultima zi in Grecia pe Allegro pentru Cornel si Alex si vor sa o traiasca la maxim.

Facem cateva volte lungi si ne apropiem de plaja din Toroni care arata bine si, intrucat vantul s-a domolit putin, hotaram sa ne bem cafeaua la singura terasa care se vede. Debarcarea a fost abrupta pentru ca adancimea creste brusc de la linia plajei si un val ne arunca barcuta pneumatica peste picioare. Oana ma bombane ca am ajutat-o sa mai faca o vanataie… :) Descoperim un loc minunat, o plaja cu nisip aproape fin, lunga de kilometri, cu putini turisti si o cafenea colorata in stil sud-american.

Doar ca vantul incepe sa suiere printre mese si trebuie sa ne grabim, iar Allegro se zbate in ancora. Surprinzator, imbarcarea este mai usoara. Luam prima tertarola si scoatem ancora. Cornel e bine sarat la prova pana termina cu aranjatul si asigurarea ancorei si reincepem voltele cu Alex la carma. Dupa o ora mai luam o tertarola si mai reducem focul. Cornel devine tot mai vesel si o roaga pe Oana sa scoata anemometrul. 32 de noduri. E bineeee! Mai trece o ora si mai luam o tertarola, a treia. 40 de noduri. Cornel, Alex si Oana sunt in extaz.

Eu incep sa ma intreb daca vom reusi sa ajungem pana seara in port, ca maine trebuie sa ii iau pe Dana si Alexandru de la aeroport, iar baietii au si ei avion… Mai trec 30 de minute si din foc am mai lasat ceva mai mult de o batista. Pornim motorul ca sa ne pastram viteza, iar inclinatia medie este pe la 20-25 grade. Vantul are constant peste 40 de noduri si la rafale atinge 52.

La bord totul ok!

Intr-un final sosim in dreptul orasului Neos Marmaras dar nu vedem intrarea in port. Suntem destul de aproape cand descoperim un cheu ca o palma deasupra apei care trebuie lasat la babord.

Dupa 4-5 ture gasim un locsor la cheu, ajutati de niste francezi amabili. Bun port si mai ales, gratis. Asta ne spun si francezii si grecii de pe velierul de langa ei. Apa o caram cu bidoanele de la 50m, dar exista. Rezervam si masina pentru maine si ma culc linistit.

Dimineata facem o ultima poza cu intreg echipajul. Cel mai bun!

Adauga un comentariu