Sat25thAugust

Ultima etapa Limnos-Skopelos. Finish.

start cursa 4Vantul destul de puternic si din pupa. Parca prea puternic. Nu eram siguri daca vom putea folosi genakerul.Pana la urma ne-am facut curaj si l-am deschis. Allegro a tasnit si incet, incet am depasit toate barcile ce nu aveau baloane (vele de mari dimensiuni gen genaker)etapa 4Prima parte a zilei a fost la limita. A trebuit sa ne intrebuintam serios ca sa controlam barca. N-au fost decat vreo trei semi-loopinguri cu tzucahara :), Am speriat o alta barca de langa noi, au si ramas in urma dupa ce ne-am dat la ei. In concluzie ne-am tinut foarte bine de plutonul fruntas.Odata cu venirea serii vantul s-a domolit pana la disparitie. Noroc ca am ajuns langa o insula destul de spectaculoasa si trei ore ne-am uitat la ea.insula la care am baltiti 3 orePartea buna a fost ca fetele au reusit sa gateasca, ceva mazare cu ciuperci si nu mai stiu ce pentru ca era deja intuneric.Multi dintre concurenti, la lasarea vantului si a serii, au facut greseala sa se apropie foarte mult de insule. Noi am avut inspiratia sa ramanem mai la larg si odata cu venirea noptii ne-a luat un curent de aer care se pare ca nu ajungea si la uscat si am reusit sa evadam. Eram intr-un fel de invaluire astfel ca inainte de finish banuiam ca suntem intr-o pozitie destul de buna.Finish-ul a fost desigur fara vant, intrarea in port fiind mascata deoarece e intr-un golf al insulei Skopelos.Oricum a fost spectaculos. O alta barca era la 20 m in spatele nostru si incerca sa ne ia si anemica adiere a diminetii. Noroc cu valurile care ne-au bagat in port si ne-au trecut linia de sosire. AM IESIT PE LOCUL P-A-T-R-U!!!! Daca mai erau doua etape ajungeam si pe podium. :))Per total, am iesit pe 12 (din 31 de barci care au concurat)Se pare ca ne descurcam mai bine pe etape lungi, de andurata, decat pe cele scurte unde trebuie sa faci manevre rapide cu echipamete usor de folosit.Acum suntem in Skopelos, mergem la o binemeritata balaceala si snorkeling.skopelosetapa4-4317.jpg aegean regatta regata marii egee aegean regatta allegro pauza de masa in asteptarea vantului cristi, la sfarsit de etapa, spre dimineata allegro - regata marii egee - skopelos

Ultima etapa Limnos-Skopelos. Finish. | 7 comentarii

 1. Nicu-Constanta:

  FELICITARI!!! Sunteti MARI!! Ce stiti despre ceilalti romani care au participat? A fost si Copos? Cand va intoarceti acasa? Mihai, iti vine bine barba de lup al marilor. Sper sa o pastrezi, doar insolatia te mai poate incurca. Poate ne dati mai multe date despre ceilalti participanti, cu ce barci au concurat,etc.

 2. Ionut:

  Bravos! Asa e, sunteti MARI! Si buni. Si tot asa.

 3. Nico:

  Bravo voua si multe felicitari. Distractie placuta in continuare si abia astept sa vad si filmulete (care sper eu ca s-au produs).

 4. alex:

  Nicu-Constantin: Ce stiti despre ceilalti romani care au participat?

  Hmm, alti romani? dupa toate aparentele Allegro a fost singura barca din .ro, sa ma corecteze cineva daca gresesc

 5. Gabriela M:

  Felicitari din tot sufletul.
  Bravo.
  Va pup si va doresc numai bine in continuare

 6. PA.ul:

  Misule !!!
  Nici nu stiti voi ce saptamana frumoasa ne-ati oferit .
  Ce “carturi” duble si chiar triple am petrecut cu ochii in monitor asteptand vesti de la voi .
  Ce povesti am îngânat la gura calculatorului , între un click si un reload.
  Ce de pareri am mai avut sau am mai auzit despre prova , pupa si bompres (chiar daca ALLEGRO nu are!?).

  Saluta echipajul din partea noastra!

  Florenta,Maria si Paul
  PROTOPOPESCU

 7. Oana:

  Nicu-Constantin: Ce stiti despre ceilalti romani care au participat?

  Buna, Nicu!
  Nu a existat alta barca din Romania care sa fi participat la regatta. Dar mai erau greci pe alte barci (grecesti) care studiasera in Romania si stiau romaneste. Am mai intalnit pe cineva care se nascuse in Romania, dar plecase de mic in Grecia. Au fost foarte draguti cu noi, ceea ce nu pot spune despre ceilalti greci. Au orgoliu prea mare sa se bucure de o competitie ca asta si sa fie prietenosi. Noi ne-am simtit bine oricum.

Adauga un comentariu