Thu11thSeptember

Ultima etapa. Clasamentul final.

Sambata, 23 august

Ultima zi a Regatei. Va fi o cursa inshore de 6 mile. Ieri am iesit pe locul 8. Daca aveam si noi spinnaker… Luam startul la 10, si dupa prima baliza ne situam pe la prima treime. Ocolim din nou capul nisipos pe care l-am depasit si aseara, si dupa aceea vantul ce vine dinapoia traversului ne permite sa ridicam gennaker-ul. Incepe sa creasca distanta fata de cei din urma, si sa ne apropiem de cei din fata. Tonusul echipajului este sus de tot. Totusi parca barcile din fata noastra s-au oprit. Ne apropiem tare de ei, insa nu scapam de a intra si noi in zona fara vant. Toti au renuntat la spinnakere, insa noi folosim fiecare adiere cu gennaker-ul. Aceasta vela ne permite si sa strangem vantul, asa ca indiferent din ce directie se ridica o adiere anemica, marele nostru cearceaf alb o prinde, si incet-incet il scoate pe Allegro dincolo de celelalte barci – vreo 8.

In acest moment vantul revine. In fata noastra au trecut doua barci, cele mai mari si mai rapide, care sunt departe deja, apoi urmam noi. Surprinzator. Baietii isi lasa bucurosi bucati din pielea de pe palme pe funiile lui Allegro. Orice numai sa nu ne depaseasca cineva. Mai sunt 0.5 mile pana la linia de sosire, si vantul gireaza, si ne obliga sa strangem la maxim gennaker-ul. Suntem bandati la 45 grade, si vantul creste.foto-regatta-florin-1-108.jpg

Nu e bine deloc. Deja burta velei se taraste prin apa. Cred ca am depasit 50 grade, si in mod sigur velele noastre nu mai dau randament. Din urma vine tare Mary Rose, cu velele normale. Hotaram sa schimbam gennaker-ul cu genovezul, timp in care Mary Rose ne-o ia inainte. Suntem a patra barca ce trece linia de sosire. Mai tarziu aflam ca ne-am clasat pe locul 4 la general, si pe 2 la grupa noastra, avand-o pe Mary Rose inainte la o diferenta de 3 secunde. Rezultatul final, dupa toate etapele, ne situeaza pe locul 6 in clasamentul general la ORC Club, si pe locul 3 la grupa noastra – ORC Club 2. Nu-i rau, judecand dupa faptul ca anul trecut am iesit pe locul 12, dar inca se mai poate… La anul vom veni hotarati sa luptam pentru un loc pe podium. Sper sa avem cabestane noi, mai mari, cu 2 viteze, si poate un spinnaker. Cel mai mult conteaza faptul ca ne-am simtit extraordinar, si ca dintr-un echipaj de novici, am devenit intradevar un echipaj.

Peste 1 an, in aceeasi formula plus Cristi – secundul chiulangiu – vom reusi mai mult. 

Nu prea mai stiu cum stau yachtman-ii romani cu spiritul de fair-play, insa cred ca mai au ceva pana sa-i ajunga pe acesti greci, competitorii de la Regatta Marii Egee.

Bravo lor!

foto-regatta-florin-1-127.jpg

Ultima etapa. Clasamentul final. | 1 comentariu

  1. catalin pobega:

    superba fotografia !

Adauga un comentariu