Mon16thAugust

Suntem franti si nici nu am plecat inca…

Regatta Callatis si plecarea in Grecia.

W-end greu pentru echipajul lui Allegro. Am ajuns cu Mihai la barca vineri la 1 noaptea, la 6.30 dimineata eram in picioare. Ordine in barca, mici reparatii pentru ca la cele mari inca nu am ajuns, vesti proaste: nu ni se potriveste simeringul pe care l-am cumparat pentru motor, nu gasim furtun potrivit pentru tancurile de apa, barometrul s-a stricat. Cu ultimele forte, ne pregatim de regatta…
Iesim tractati de Bora (multumim!) pana in fata statiunii Neptun, facem o cursa pe vant slab si primim un DNF. Ne invioram cu o baie in larg, ne intoarcem la mal, acostam cu ajutorul Borei si al vantului, ne reapucam de munca si la ora 12 noaptea cadem pe cusete franti…


La 6 dimineata o luam de la capat. Injur in somn alarma lui Mihai. Fara simering, fara furtun, reparatii, curatenie, liste, bugete. Nu avem timp sa facem ordine in toate sculele, iesim iarasi in larg tractati de Bora. Vantul se slabeste, Allegro sta pe loc indiferent ce incercam sa-i facem.
Mihai ne alearga pe punte si pe mine si pe Florin, dar degeaba. Cabestanele imi pun probleme, au joc si, chiar daca nu sunt o firava, pur si simplu nu sunt in stare sa intind focul repede daca e vantul mai puternic.
Ma multumesc sa pun gennakerul, sa il recuperez, sa il rearanjez, ca antrenament pentru Aegean Regatta.  Din fericire, a treia cursa din zi este cu vant si in sfarsit mergem bine, dar nu este de-ajuns pentru a fi intre primele 3 barci.


Ajungem la cheu, iar acostam fara motor, iar pregatirile nu se mai termina… Mergem la festivitate sa ii aplaudam pe castigatori, ne intoarcem la barca, aranjam lucrurile magazia stramta din pupa, conservele in prova, velele etc. La 22 seara il lasam singur pe Mihai.
Astazi sper sa am simeringul potrivit pe care o sa il trimit in Mangalia.

Speram ca maine Cornel si Mihai sa plece spre Grecia, vineri trebuie neaparat sa ajunga barca in Thasos.
Eu si Alex ii vom astepta acolo.

Adauga un comentariu