Mon27thAugust

Spre casa – Chios din nou

Suntem deja in Chios, Volissos. Am sosit la 2 noaptea dupa un drum de 75 mile din Tinos, pentru aprovizionarea cu motorina. Se anunta vint slab… Cat am stat in Tinos au fluierat sarturile continuu si am plecat putin indoiti, insa dupa ce am ocolit insula si am intrat in mare deschisa vantul s-a mai domolit. A scazut de la 25 – 30 noduri la 15 si am putut merge direct spre destinatia noastra, Volissos. Echipajul nou sosit s-a acomodat rapid. Costin, care inainte de acest drum a mai fost o singura zi pe mare, anul trecut, a avut o jena usoara, dar si-a putut face treaba. A rezistat si in cabina, iar la carma a prins miscarea surprinzator de repede. Inca incurca termenii, dar pana la Bosfor ii va invata. :)

Adrian se simte ca acasa. El merge la regatte cu Five For Fighting, iar pe Allegro este ca pe un tractor, adica n-are nici un stres. Orice ii faci merge tot incet, daca da in gropi nu pateste nimic etc… Adica relaxare totala. Dupa o zi de mare spune ca se simte ca dupa o saptamana de odihna.

Singurul pericol in ceea ce-l priveste este riscul de ingrasare la care ne supune. Gateste bine. Astazi vom face singura baie intr-un golf simpatic pe care ne-o permitem pe drumul de intoarcere. Macar acum la inceput sa se simta si ei in concediu, ca de maine incolo se anunta vant de fota 5 si 6 din fata, adica volte, apa in ochi, aventura asezarii pe wc si alte distractii specifice pe Allegro.

Adauga un comentariu