Sun5thSeptember

Sf. Alexandru prin golfuri

Luni, 30 august.
Descoperim portul Mudros si satul. Cochet, linistit, foarte placut. Il parasim la pranz, dupa reaprovizionarea cu apa si iesim din Mudros cu gandul sa cautam un alt golf de pe latura de W a insulei Limnos pentru a-l sarbatori pe Alex, ca doar e sf. Alexandru :)

Din nou, ne incredem in laptop si ancoram la 50m de niste stanci pee care le zarim la baza unui perete stancos. Si aici e liniste si suntem feriti de vant insa nu vom sta prea mult ca sa asteptam sa se schimbe. Oana ne incanta cu o mancare delicioasa si un chec rotund pe post de tort, cumparat de dimineata din Mudros.

Vinul ne ingreuneaza putin pleoapele, dar ridicam ancora totusi dupa rasaritul lunii, iar primul cart il face cel mai treaz dintre toti, adica Oana care “uita” sa ne trezeasca pana pe la 4 dimineata bucurandu-se de delfinii care s-au jucat toata noaptea in jurul lui Allegro.
Rasaritul ne gaseste tot motorind, aproape de extremitatea sudica a peninsulei Sitronia din Halkidiki. Intram in primul golf care ni se arata si gasim 4 plajute flancare de pereti inalti. O alegem pe cea  din capat si ancoram dupa ce sondam adancimea cu un fir cu cheie groasa la capat… 5m si o lasamcu grija pe o pata galbena de nisip. Gata! Incepe balaceala. Termometrul ne spune ca sunt 29 de grade in apa, asa ca stam ore bune. Alex cauta fara succes un peste demn de arbaleta ruginita a lui Allegro, asa ca resuflam cu totii usurati ca nu trebuie sa curatam solzi etc.

Dupa pranz traversam toti 4 in barcuta golful la o alta plaja unde radem niste biscuiti cu E-uri grecesti si eu bifez pe lista mea de prospectii un loc bun de balaceala pentru Alexandru, cu nisip si fara arici de mare. Spre seara parcurgem cele 2 mile care ne despart de Porto Konfo, un golf foarte bine protejat  de valuri cu o intrare spectaculoasa printre peretii inalti de stanca. Nu gasim un loc la cheu, asa ca ancoram printre alte veliere, aparent nelocuite. Foarte bun loc de refugiu in caz de vreme rea sau baza pentru plimbari scurte in stanga si dreaota. Pe mal sunt cateva pensiuni mari si cochete, taverne si foarte multa verdeata. Un alt loc bun pentru Dana si Alexandru. Peste 2 zile vor veni si ei.

Adauga un comentariu