Tue9thJune

Regatta Mediului, locul II pentru Allegro

Iata venim cu vesti noi. Am castigat locul doi (la clasa noastra) la Regatta Mediului ce a avut loc sambata de la Mangalia la Constanta.

dsc07127.JPG

De data aceasta Allegroechipajul a avut si un invitat de onoare. Pe Alexandru Danila.

dsc06968.JPG

A terminat Academia Navala si ne-am gandit ca ar fi interesant sa schimbam impresii in timpul unei regatte. Zis si facut. Alex a raspuns prompt invitatiei noastre si sambata dimineata la ora 8 era deja la barca. Asadar, de data asta am fost 6. Startul a fost gandit foarte bine. Am venit lansati. Am trecut linia printre primii.

dsc07007.JPG

Mai greu a fost dupa prima volta. A trebuit sa dam prioritate altora. :) Exista aceste reguli si pe mare (seamana putin cu prioritatea de dreapta). Asfel am pierdut destul timp cu manevrele. Cu toate ca am reusit sa reparam cabestanul rupt (multumita tatalui Oanei) si am avut o manivela imprumutata de la Eol, manevrele pe Allegro se fac destul de greoi. Asadar dupa ce am “reusit” sa facem si o intoarcere de 360 de grade inainte de prima baliza, ne-am trezit si noi ca am luat drumul Constantei. Eram ultimii. Adica aveam timp sa povestim cu Alex, berechet. :)

Am mai verificat o data pe GPS directia. Poate cei din fata o luasera intr-o directie gresita.:)

dsc07018.JPG

Totusi, nu ne venea sa renuntam. A urmat o sedinta tactica fulger intre Mihai si oaspetele nostru:

Adica facem asa? Bine!

Si pe acolo? Da.

dsc07058.JPG

Da’ pe dincolo? Si pe dincolo.

dsc07057.JPG

Am inceput cursa de recuperare. Normal, am inceput sa tragem de scote, fungi si ce-am mai gasit si noi la indemana.
dsc07029.JPG

dsc07034.JPG

Noua maneta de la cabestan e din otel. Cat de puternici sa fim s-o rupem iar? :) Primele rezultate au inceput sa se vada. I-am ajuns pe cei de pe Teodora.

dsc06999.JPG

Cu tot respectul pe care-l avem fata de ei, i-am intrecut.

dsc07044.JPG

Sincer, nu ne-am fi asteptat. Teodora este una dintre cele mai bune barci de la noi (am aflat dupa aceea ca au avut niste probleme). Allegro a inceput sa mearga asa cum il stiam noi. Vantul era numai bun pentru genaker-ul nostru.

dsc07045.JPG

Asa ca am profitat la maxim. Au urmat Bora, Echipa de yachting (Lucian Mandruta), Maria si inca doua barci de la clasele mai mari decat noi. Zambetul ne-a revenit pe buze.

dsc07051.JPG

Dezastrul de la start se transformase intr-o cursa frumoasa. Si totusi lucrurile nu s-au oprit aici. Ingrijorarea si-a facut din nou simtita prezenta. Undeva deasupra statiunii Eforie Nord incepuse ploaia.

dsc07068.JPG

Ne era teama ca o sa ajunga si la noi si o sa cada vantul. Din fericire nu a fost asa. Totusi o mica schimbare s-a produs. Vantul a inceput sa bata direct din pupa. Pentru genaker-ul nostru nu e prea bine. Incepem sa controlam barca destul de greu… Nu prea reusim sa mergem direct spre gura portului Tomis. Barcile din spatele nostru au inceput sa se apropie amenintator. Cel mai repede venea Maria. E o barca usoara, iar vantul slab de dupa-amiaza o avantaja. Nu prea mai stiam ce sa facem. Distanta dintre noi scadea vizibil.

Tensiune din nou …

dsc07074.JPG

Cand deodata…

dsc07081.JPG

Ideea salvatoare: am dat jos randa (vela principala) si am deschis, pe langa genaker, focul. Logica a invins in cele din urma. Focul are o suprafata mai mare decat randa. Deci aduna mai mult vant. Evrika!

Allegro a inceput sa alerge din nou, vantul a crescut in intensitate. Am trecut linia de sosire. Ura!

A urmat festivitatea de premiere.

dsc07093.JPG

Pe primul loc la clasa noastra a ajuns Indigo. O barca foarte frumoasa de fabrica si cu 20 de ani mai tanara decat Allegro.

dsc07010.JPG

Noi am ajuns pe doi. Iar pe locul trei, Maria. O barca mica, dar cu un echipaj cu suflet mare.

dsc06979.JPG

Lucian Mandruta s-a recunoscut invins (a ajuns ultimul), cu un discurs simpatic si un indemn catre o Mare Neagra curata. Noi ne-am luat cupa, diploma si banii…

dsc07110.JPG

Morala: Yachting cu zambetul pe buze!

dsc07141.JPG

Regatta Mediului, locul II pentru Allegro | 2 comentarii

 1. maria:

  buna

  imi pare bine ca sinteti sanatosi si pe meleaguri atat de frumoase tineti in continuare stacheta sus —va dau si o veste mai putin buna dar cred ca v-ati invatat deja cu jocurile de culise din tara — la regata mediului trebuia sa fiti peprimul loc insa , trebuiau trase sforile pentru Indigo ,. la bordul caruia mergea si nepoata lui Timofei– desi este trecut la racer si a plecat in cursa la categ . racer a trebuit bagat la c2 pentru a lua premiul 1 — am asistat la o discutie intre potentatii zilei care nu si au dat seama cine sint .

  sambata plec la eforie tot la regata lui timofei unde ca sa participi trebuie sa platesti si sa te trateze ca pe ruda saraca de la tara , insa deja nu mi mai fac complexe — particip ca sa le fac fierea marita la cei cu bani si barci bengoase dar cu timpi si rating de KKKK

  tot ce va doriti si vant de traver larg

  Ciobanu M /Maria

 2. Echipele Romaniei la Jocurile BMW X3 | Gabriel Solomon:

  […] initial de Bate Saua Sa Priceapa Iapa, el are o pasiune si pentru sailing. Am gasit pe blogul velierului Allegro, o referinta la acest lucru. Lucian participand la Regatta Mediului in echipa Bora, Echipa de […]

Adauga un comentariu