Tue27thAugust

Regatta Bricul Mircea 2013. Ziua 1. Hip-hip Cornel!

Păzea! un nou skipper a apărut în peisajul competițional al navigației cu pânze din România. Cornel nu e nou nici în ale navigației și nu e nou nici pe puntea lui Allegro, însă week-end-ul trecut, cu ocazia Regattei Bricul Mircea – Samsung (Cupa McCann) și-a făcut botezul ca skipper de regattă. Hip-hip ura! (x3).
Ocazie cu care am avut onarea să evoluez sub conducerea lui și să urc prima dată pe puntea lui Allegro în sezonul ăsta (că pe sub punte am mai fost :)

Organizată în preajma Zilei Marinei, Regatta Bricul Mircea urma să înceapă cu o paradă în fața Portului Tomis, bărcile cu vele, vedete militare, Bricul însuși, urma să fie impresionant – știu asta pentru că mai participasem o dată cu exact 11 ani fără 2 zile înainte.

Bricul Mircea

Allegro a trebuit însă să se țină departe de parade publice, ba chiar am luat startul cu 10 minute mai târziu, la limita descalificării, pe motive de trafic pe A2 și trafic pietonal (cel puțin la fel de intens în felul lui) pe drumul către Marina Eforie, de unde trebuia să plecăm spre Portul Constanța.

N-am mai avut timp de încălzire, rodaj sau negocieri strategico-tactice, echiparea și ultimele pregătiri de cursă au avut loc pe drum spre linia de start. Stimulați de perspectiva celor 4 zile de regatta ne-am zorit să ieșim cu 13 la înaintare (număr de concurs).

Pentru o primă evoluție ca skipper de regatta, Cornel se poate lăuda ca deși am luat startul ultimii (nu, n-am ajuns primii :) dar ne-am înscris în top 10 (din 13) în vecinătatea altor echipaje pe curs de închegare.

Secretul campionilor

Secretul campionilor

Adauga un comentariu