Mon5thJuly

Regatta Beneteau – Nautic Life

Prima cursa.

Am ajuns la Mangalia in echipa de doar patru – fara Cristi – plecat la Londra cu treburi. Asa ca l-am invitat pe Adrian Panait sa fie al cincilea membru al echipajului.
Cursa offshore, Mangalia  – Costinesti – Mangalia, este de aprox. 22 de mile si ne uitam cu ingrijorare la prognozele de vant slab. Plecam ultimii din port, dar luam startul foarte bine. Trecem linia imediat dupa Teodora, inaintea barcilor de race. Bineinteles ca ne depasesc cu totii foarte rapid in cativa zeci de metri, dar am ramas macar cu victoria de tactica. :)

Vantul pare ok, dar dupa putin timp incepe sa scada. In dreptul Olimpului se stinge de tot si incepem sa baltim. Si baltim, si baltim…
Unii se uita disperati la GPS cum orele pana la baliza cresc si cresc …  oare am pus bine coordonatele?


…  altii viseaza la barci din reviste, usoare si rapide, iar eu imi mai omor timpul socializand cu niste libelule poposite pe Allegro, musafire pe punte.


Cornel  tine sus moralul echipajului ca de obicei si cu totii suntem cu ochii pe Mihai sa nu isi piarda concentrarea. Hai, Mihai, strange vantul!


Iata cum simte echipajul lui Allegro adrenalina unei regatte:

Tintiti pe Luna, competitori pe apa, dar foarte dragi noua pe uscat – Alex, Florin, Leo si Mihai. Trei pusti simpatici si un om mare care ne dau emotii la fiecare cursa. Sunt destul de aproape si pare ca distanta se micsoreaza.  Si am reusit, am trecut linia de sosire foarte aproape de ei si de Esperanta.
In clasament la clasa noastra am incheiat pe locul 2 dupa Teodora – barca manufacturata cu un skipper excelent –  Lucian Dragomir.

Pe urma Luna (Bavaria 31), Esperanta (un Beneteau mare si frumos), Benga (un First 34) si Bora (Bavaria 31) – care a avut cateva probleme cu echipajul si a abandonat.

A doua zi – o cursa buna si un noroc cu carul.

Ne-am trezit dimineata intr-o ploaie marunta cu un vanticel firav, dar mai ca da semne sa creasca putin. De data asta, organizatorii se grabesc sa prinda vantul de dimineata si pun balizele repede. Traseul este in triunghi pana la Olimp. Reusim sa terminam bine prima cursa, iarasi aproape de Luna. Pe Teodora renuntam sa o luam in calcul, e prea departe de noi si nu avem sanse sa ne batem cu ea. :)


Pe latura de intoarcere spre baliza 2, avem vant de pupa si reusim sa tinem toate cele trei vele umflate – focul, gennakerul si randa. Focul cu tangon in babord, gennakerul pe tribord si randa blocata tot acolo. Se pare ca functioneaza bine, doar daca vantul nu este foarte slab.

La a doua cursa ne-am indepartat prea mult de start si cand s-a dat nu am auzit semnalul decat foarte tarziu. Nu am reusit sa luam startul in cele zece minute obligatorii asa ca am fost descalificati. Norocul nostru a fost ca a cazut vantul de tot si doar o barca de race – Natalia – a reusit sa termine cursa in cele 2 ore alocate. La IRC1 a castigat Natalia, urmata de Indigo si Magic Time X.

Asa ca am ramas pe locul 2 la IRC2, marii norocosi din aceasta etapa de campionat.

Regatta Beneteau – Nautic Life | 4 comentarii

 1. alex:

  Filmuletul e fabulos :) sa vada si netspectatorii cum e atmosfera competitionala in yachting, spuma talazurilor, nervi intinsi la maxim :)

  PS. De fapt m-am prins ala e o reclama virala la 7days/Baked Rolls – desi cred ca cel mai bine ar fi mers la Kit Kat :)

 2. oana:

  Astept sa ma laude DOP-ii din echipaj pentru filmarea impecabila :)

 3. IONUT:

  Corectie :Benga = First 24 . In rest frumoasa povestea ! Si pe net suntem cu ochii pe voi , nu numai pe mare . Felicitari!

 4. oana:

  Multumesc, Ionut. Greseala mea, iarta un mus nepriceput :)
  Toate cele bune si voua si sper sa ne reintalnim la urmatoarea regatta.

Adauga un comentariu