Sun28thJune

Prima zi la Regatta Regina Ana.

Din nou ne pregatim de start. Regatta Regina Ana este gazduita de portul din Eforie Nord si pentru asta am plecat dimineata la ora 5 din Mangalia. Nu suntem prea odihniti dupa 2 ore de somn, insa promisiunea unei brize in crestere ne mobilizeaza.

dsc07542.JPG

dsc07549.JPG

De data aceasta, Florin si Cornel chiulesc, asa ca am ales sa ni se alature un alt prieten bun, Marius Stanciu. Marius este prieten cu Allegro de multa vreme si bucuria revederii a fost mare.
dsc07561.JPG
Verificam sarturile, pregatim velele si suntem gata sa plecam intr-o cursa de o jumatate de zi… in timp ce altii la cateva mile mai la nord, sunt gata sa plece in jurul lumii.

Revenind la Regatta Regina Ana. Am luat startul bine, dupa primele volte mergeam bine. Dar vantul slab nu l-a avantajat pe Allegro. Fiind mult mai greu decat suratele comparabile ca lungime – de fabrica si mult mai moderne – am reusit sa ramanem ultimii.

dsc07594.JPG

Nici macar cu genakerul nu am mai ajuns-o pe Maria, care naviga doar cu velele de drum si care este cu 2-3 metri mai mica. Indigo (First 31,7) a ajuns la sosire cu 35 de minute inaintea noastra, Bora, o Bavaria 31, cu 15 minute si Maria cu 8 minute.
dsc07586.JPG
dsc07574.JPG
dsc07564.JPG

Suntem curiosi sa vedem clasamentul si sa descoperim minunile pe care le poate face formula de calcul. Nu-i nimic. Maine este a doua etapa pe un traseu triunghiular in golful Eforie si poate ne vom convinge cabestanele numai bune pentru muzeu sa tacane mai repede decat ale celorlalti.

Pe maine!

Adauga un comentariu