Sun5thSeptember

Prima zi fara regatta

Mergem spre Limnos cu vele si motor pentru a sosi pe lumina in Golful Mudros si sa gasim un ancoraj linistit. Toata lumea doarme in afara de cel care pazeste pilotul automat. Relaxare dupa regatta..


Seara ancoram intr-un golf linistit, aproape pustiu daca ignoram cele 2-3 stane din jur si admiram apusul de la nivelul apei. Este un golf foarte bine prootejat de vantul de S-E care ne-a impins toata ziua. Mancam copios pe cabina bunatati gatite de Oana si ciocnim pahare cu vin grecesc la lumina lampii de ancora. Dupa rasaritul lunii ne retragem in cusete.

Ma trezesc dintr-un vis zbuciumat, ma ridic intr-un cot si trag cu urechea: vantul suiera prin sarturi, fungile bat nervos in catarg. Ies repede pe punte. Privesc reperele de pe mal pe care mi le luasem seara si constat ca ne-am deplasat fata de ele, adica ancora grapeaza si o face vazand cu ochii. Ii trezesc pe toti, pornesc motorul, Alex si Cornel scot ancora, iar Oana aranjeaza lucrurile care se pot rasturna si aduce laptopul pe punte. Vom merge intr-un alt golfulet ce ofera protectie la vant din N insa o vom face banzandu-ne pe harta electronica si pe GPS ca sa ocolim niste stancii submarine. Valuri mici si dese de sparg de etrava si vantul le imprastie stropii pana la pupa. Sonarul tot nu merge, iar harta ne arata adancimi de maxim 15m. cand ajungem in golful cautat constatam ca nu e chiar grozav si ca are si ceva stanci pe sub apa asa ca ne hotaram sa mergem in ancorajul de langa portul Mudros. Vedem creste joase negre si zimtate ce lucresc lovite de valuri si speram ca ansamblul GPS-laptop ds functioneze corect. Pe masura ce ne apropiem de posrt, vantul slabeste si ne legam la cheul pentru feriboturi, in prova unui vapor de marfa. Liniste, multa lumina, doar suieeratul intermitent al sarturilor tradeaza vantul din larg. Ceasul e 4 asa ca ne grabim in cusete. Trebuie sa ii multumim lui Radu Dragulinescu pentru programul de nevigatie pe care ni l-a dat si inca o data lui Ionut pentru ca a  facut treaba temeinica cu motorul. Perspectiva voltelor pe intuneric si vant tare printre stanci subacvatice nu era prea roza.

Adauga un comentariu