Tue24thAugust

Prima etapa

Ne trezim la 6.30 si facem ultimele reglaje la grement. Oana si Alex afla ca prognoza este de forta 6 la 8 Beaufort. Adrenalina pluteste in aer. Startul este spectaculos, pe valuri de 1.3m si viteza mare. Datorita lui Alex trecem printre primii linia. El face reglajele de vele si tactica, iar eu tin carma cat de bine pot.
alex

Dupa ce ne depasesc barcile mai rapide mai avem in spate vreo 10 barci. Avem prima tertarola la randa si genovezul rulat putin, astfel incat barca sa fie echilibrata si viteza oscileaza intre 7.5 si 8.8 noduri. Valuri de 2-3 metri spumega in jur si ne spala puntea, anemometrul adus de Alex arata un maximum de 31 de noduri, iar echipajul este in extaz. Batranica noastra scartaie din incheieturi, dar se tine bine, iar velele facute de Villan isi fac bine treaba. Avem grija sa nu le lasam sa fluture de cate ori marim sau micsoram genovezul. Ne schimbam la carma eu si Alex la o ora si jumatate sa fim cat mai concentrati. Iar echipajul – vesel si pus pe glume, ca de obicei. Cornel e in babordul din vant si isi distribuie cat mai eficient kilogramele, iar Oana face pozeeeee.

Luna e undeva in fata, avandu-l la carma pe Adrian Mihaita, secondat de Mihai Rosu si cei doi pusti de la clubul lui Adrian – Alex si Florin. Parcurgem cele 40 de mile in 6 ore, iar pe masura ce ne apropiem de Samothraki, un munte de 1600m, vantul se intensifica. Nu avem incotro si trebuie sa reducem genovezul, ocazie cu care barca pe care o tinem in pupa de 4 ore ne-o ia inainte.

Din pacate, descoperim o alta configuratie la linia de sosire si ca sa fim siguri ca am trecut-o corect, o trecem in toate felurile posibile. Nu stim din ce cauza am ramas fara curent si fara statie radio asa ca, neauzind goarna de final in statie, am crosetat in toate partile cu copastia sub apa si cu Cornel la cabestane care tot intreba de ce. Da’ de ce asa si nu invers si eu strigand la el sa dea din maini mai repede ca ne apropiem de stancile digurilor. De toata aceasta falfaire au profitat alte doua barci si asa am ajuns pe locul 24 la general si pe locul 7 la ORC Club 3. Din pacate, Luna a ratat sosirea, mai ales ca era pe pozitia 3 sau 4 la ORC 2. S-a facut o modificare in instructiunile de cursa care s-a afisat seara tarziu, insa nimeni nu s-a dus dimineata sa se uite. Acum, in timp ce scriu, ei cos rupturile din randa pentru ca rafalelle de 28 de noduri de sub munte i-au prins cu velele desfasurate total.
Cam asta a fost prima etapa. Ne vom culca in suieraturi de sarturi in speranta ca maine vantul ne va lasa sa punem tangonul fara sa ne invinetim unghiile.

Cateva imagini filmate de Oana le gasiti aici.

Prima etapa | 6 comentarii

 1. cristi:

  Bravo! Locul 7 e foarte bun! Sunt sperante pt podium la final!!!
  Va tin pumnii in continuare. Sa-l vitaminizati pe Cornel. Pe asa vant forta bruta e tot secretul :)) te pup, Cornel!

 2. catalina filip:

  tot inainte!!! o sa va urmaresc jurnalul. un pic de aventura si pentru cei aflati la tzarm nu strica:))

 3. GEORGE:

  Bafta multa in continuare !

 4. Marina Mangalia:

  Bravo si mult noroc in continuare : Alegro si Luna. Va asteptam la Mangalia cu o medalie !

 5. oana:

  Multumim! A doua cursa a fost buna, inca nu stim clasamentul pentru ca au fost multe proteste. Va tinem la curent.

 6. Drusus:

  Complimengti sign. Danila, il tuo amico italiano segue la tua corsa!
  In bocca lupo

Adauga un comentariu