Sat1stSeptember

Jurnalul lui Mihai

Tocmai m-a sunat Cristi, mi-a dictat la telefon jurnalul ultimelor cateva zile, consemnat de Mihai. In seara asta au ramas in Bosfor, vantul bate ff tare si au fost nevoiti sa se intoarca din drum. / Oana

27 august
Implacabil, vacanta se apropie de final. Suntem pe drumul de intoarcere, doar Cristi si cu mine. Dezordinea din barca ne impresoara, asa ca preferam sa stam pe punte, iar mesele de pranz s-au trasformat in paine cu apa calda. Unde sunteti, fetelor? :) Este o atmosfera usor trista, asa ca orice final a ceva ce a fost frumos. Noroc cu Eol, care ne mai scoate din amorteala din cand in cand si ne obliga sa luam tertarole (randa se reduce progresiv in 3 trepte, in functie de puterea vantului), iar cand Allegro aluneca cu 6-7 noduri, incercam sa ne incarcam cu aceasta bucurie ca sa ne ajunga daca se poate pana la vacanta urmatoare.

Eu m-am relaxat cu adevarat de-abia dupa regatta. Am renuntat de mai fac gaura pentru scurgerea de la dus, pornesc motorul cand viteza scade sub 3 noduri, imi fac doar patul, si tot ce apare in plus in barca este aruncat in cabina prova (fostul dormitor al Oanei si Danei). Noroc ca este o perdea care separa cabinele si mascheaza totul.

In seara asta, ne-am oprit intr-un golf superb al insulei Panagia pentru ca peste noapte se anunta vant din N de forta 6, adica din fata. Insa luna plina nu a reusit sa lumineze nici un fel de incretituri ale apei.

28 august
Dimineata sarturile suierau, asa ca ne-am desprins fara nici un chef de locul in care ancorasem.

Viteza a fost de 5-6 noduri pana dup-amiaza cand vantul s-a topit brusc si ne-a lasat cu valuri de 2-3 metri. Motorul ne-a impins monoton si zgomotos, dar sigur, pana in portul Eustratios din insula Agios Eustratios.

29 august
Senin, soare necrutator si valuri de o jumatate de metru. Fara vant. Motorasul impinge credincios si noi speram sa se intample o schimbare a vantului. Azi ne-am trezit mai tarziu, am facut o minima aprovizionare, adica apa si paine :). I-am luat lui Allegro motorina si ulei si am sters uleiul scurs in barca. E un mister pe unde curge inca de la plecarea din Constanta. Speram sa nu ajunga la haine.

30 august
Toata ziua am urcat pe Dardanele, cu o escala in Gelibolu pentru a mai cumpara motorina si apa. Un turc simpatic care stia cateva cuvinte in romana ne-a ajutat si ne-a trimis un prieten sa ne ia cu masina cu cele 2 canistre de motorina, iar altul cu un scuter ne-a adus la barca 2 bidoane de 20L cu apa. Turcii, clar, sunt o natie aparte.

La ora 20.00 am plecat spre Marmara.

31 august
Acum e 8 dimineata si mergem tot cu motorul. Vant yok. Am facut 50 de mile si mai avem 52 pana la Atakoy Marina, portul in care speram sa ne odihnim la noapte.

Adauga un comentariu