Fri24thAugust

Jurnalul lui Mihai 2

Aegean Regatta 2012 s-a incheiat. Etapa de 80 NM intre Chios si Syros am parcurs-o in 14 ore mergand cu randa si genovezul cu o viteza ce varia intre 6,4 si 7,1 noduri. Nu am reusit sa tinem ridicat gennackerul, era prea mare pentru vantul existent si Allegro se banda mult si urca in vant. Ne trebuia unul mai mic… Grecii, aproape toti, au mers cu spinnakerele 60 de mile din 80 si barci similare cu a noastra au ajuns in 3 ore si jumatate inainte. asadar ne-am ales cu locul 39 in ultima etapa si cu locul 29 in clasamentul intregii regatte la clasa noastra.

Dincolo de acest neajuns, a fost o traversada frumoasa la care Cornel a lipsit. El a plecat acasa din Chios. Sigur i-ar fi placut si probabil ar mai fi insistat sa culcam barca sub gennaker de vreo 2-3 ori inainte de a renunta…

Portul Ermoupoli ne-a asteptat cu un bazin urias, in care acosteaza si feriboturi de toate marimile, deci plin de valuri. Adica toata noaptea ne-am zgaltait si smucit in legaturi, legati fiind bord in bord de inca 2 barci. Altfel, orasul e frumos, animat si zgomotos spre port/ centru si cu multe stradute inguste pietonale, cochete si linistite, umbrite de tufe luxuriante inflorite.

Plaja e naspa, asa ca maine plecam spre casa cu noul echipaj, Costin si Adrian. Ei vor sosi dimineata si, spre pranz, ceilalti se vor imbarca pe ferry pentru a merge spre Atena.

Pentru mine incepe ultima saptamana de concediu nautic, drumul spre casa. Sper sa nu dureze mai mult de 6-7 zile pentru a apuca cateva zile de munte cu Dana si Alexandru.

P.S. Oana tine ingrijorator de bine carma pe vant purtator si valuri maricele….

P.S. Echipajul lui Allegro la Aegean Regatta:

Oana Ganea

Cornel Maghiaru

Tiberiu Gindu

Florin Mija

Mihai Patrascu

Adauga un comentariu