Sat3rdOctober

Final de sezon apoteotic

dsc00219.JPG

 Am mers atat de prost incat nici macar nu am putut lua startul in a doua cursa, iar la prima cursa am depasit timpul limita. Partea buna este ca nimeni nu a cazut din barca si nici nu au fost stricaciuni.

Am sa va explic putin. :) Noi avem cabestane bune pentru muzeu la care trebuie sa munceasca doi oameni simultan, iar astazi nici asa nu am putut intinde focul suficient. Pur si simplu neavand demultiplicare de forte nu mai puteam impinge sau trage manivela. Pe de alta parte, Allegro se bandeaza mai mult decat alte barci la aceeasi intesitate de vant si pentru ca o inclinatie mare reduce randamentul am luat doua tertarole la randa si am rulat partial rasucitorul genovezului. Toate acestea, din aproape in aproape, si prin incercari de navigatie intre ele pana cand am gasit echilibrul intre viteza si inclinatie si eram pregatiti pentru primul start. Insa …. eu nu am observat ca ne-am indepartat de linia de plecare, iar vantul s-a gandit sa slabeasca putin si sa ne incurce si mai mult. Am trecut ultimii linia de start si pana la baliza din vant am facut multe manevre de reducere sau marire a velelor care ne-au costat foarte multe minute de intarziere si efort fizic extenuant.

dsc00255.JPG 

Pe scurt, dau vina pe echiparea necorespunzatoare a barcii ca sa nu recunosc ca am fost gaina :))

dsc00259.JPG

Despre al doilea start nu va mai spun pentru ca nici nu a avut loc pentru noi. Adica eram atat de departe de linie incat nu am putut sa o trecem in cele 10 minute obligatorii.

dsc00230.JPG

Dar sa nu credeti ca renuntam. Va vom enerva si in sezonul urmator de regatte dupa ce ne vom repara orgoliile si vom mai imbunatati putin barca.

dsc00275.JPG

Acum asteptam clasamentul final, probabil am pierdul locul 3 la clasa noastra in clasamentul general din campionatul acesta.

Final de sezon apoteotic | 6 comentarii

 1. Dragos Bora:

  Pai da, dupa ce ati mancat scoicile alea singuri si noi muream de pofta pe aici, prin fazta calculatorului… Cine sa va mai tina pumnii… Cum de va asteptati sa mai si castigati… :) Dar bine ca finalul a fost apoteotic. Bine ca n-a fost… apocaliptic. :)

  Celelalte yachturi din competitie pe unde-s fabricate, cand si din ce ?
  Sint tot asa, compuse mai mult din pasiune, mai de mult si la departare de mare ? Sau sint moderne-moderne ?

  Oricum, succes de acum incolo!

  :)

 2. pax:

  punctele cu punctele, tabelele cu tabelele, oricum voi aveti cele mai frumoase & fructoase poze din regata, si din anterioarele, cel putin cele mai placute din cate-am gasit eu :)
  Si oricum nu v-am vrea blazati in proximul sezon :)

 3. oana:

  @Dragos & pax: Multumim mult pentru incurajari! Inca nu il scoatem pe Allegro de pe apa, deci stati aproape pentru noi povestiri!

 4. dana:

  stiu ca va este greu sa recunoasteti, dar v-a lipsit cornel. fara el barca nu vrea sa mearga! asa ca pe viitor nu-l mai lasati sa plece haihui prin spania!

 5. oana:

  adevarul e ca toata lumea ne-a spus ca eram prea usori si nu reuseam sa contrabalansam barca :)

 6. Robert:

  Va rog sa-mi trimiteti si mie, daca mai aveti, poze cu celebra MARIA. Complimente tuturor.

Adauga un comentariu