Tue25thSeptember

Etapa Murefte – Silivri

05.09.2012

Plecam din Murefte la ora 2 a.m. dupa o trezire grea de tot. Vantul este din fata insa mult mai slab, asa ca motorul ne impinge binisor. Primul sacrificat este Costin. Ii va tine de urat pilotului automat pana la ora 5 a.m. Drum monoton in duduit de motor. Dar eficient. Parcurgem 50 Nm in 12 ore. Silivri ne primeste putin nehotarat. Nu gasim niciun cheu liber si ne legam de un pescador mic. Oamenii nu vorbesc engleză deloc și ne arată pe ceas ca peste 2 ore vor pleca, asa ca ne legam de un alt pescador. In timp ce asezam lucrurile prin barca vin turcii, pornesc motorul, vorbesc repede in limba lor, ne dezleaga si pleaca de sub noi. Desigur ca altii de pe cel de-al doilea pescador preiau paramele noastre si totul e ok.


Mancam bine, dormim bine si plecam cu 3 canistre sa cautam motorina. Motorina e scumpa, in schimb taxiul e ieftin: 5 lire, adica putin peste 2 euro. Cand revenim la barca, turcul de pe vasul de care suntem legati ne povesteste ceva pe limba lui si in final intelegem ca va muta pescadorul cu tot cu Allegro un loc mai in fata ca sa lase cheul liber pentru pescadoarele mai mari. Il ajutam la parame. Seara mancam hamsie prajita la o terasa si alegem cate una din cele trei oferte de bautura. Eu aleg suc de visine si ma trezesc cu zeama de varza cu piper… moment unic.

Dupa un somn de o ora, la 12 noaptea ne trezim, dar de-abia dupa 2 ore reusim sa plecam. In sfarsit, navigam cu vele pe vant strans, dar fara valuri, pe luna maricica. Foarte placut.

Adauga un comentariu