Fri24thAugust

Etapa a patra si ultima din Aegean Regatta

A doua noapte petrecuta in Volissos a fost mai calma decat ne asteptam. Sau vinul de pe Allegro a fost prea bun :) Ne-am trezit destul de vioi si la ora 10.00 am luat startul spre Syros, ultima insula din circuitul regattei de anul asta.

Cornel a plecat acasa inainte de cursa unde il asteapta fetita lui care a implinit azi un an (La multi ani!), asa ca ne-am schimbat un pic posturile. Eu am ramas la prova, iar Tibi in locul lui Cornel la cabestane.


Primele ore am mers cu vant de pupa, ca apoi sa se schimbe dinapoia traversului. Desi am sperat toata regatta sa ridic cat mai des gennaker-ul, nici etapa asta nu am avut noroc. Directia vantului nu ne-a lasat.

Ceilalti concurenti cu spinnakere au mers mai bine ca noi, forma velei avantajandu-i. Totusi, am mers cu o medie de 6 noduri tot drumul numai cu focul de drum si randa, dar nu a fost de-ajuns. Am ajuns printre ultimii si am cazut pe locul 29 din 55 de barci.

Avantajul cursei lungi, de 80 de mile, a fost ca Mihai a obosit un pic la un moment dat si m-a lasat la carma. Avantaj pentru mine, nu stiu daca si pentru Allegro. :) Am urmat invatamintele lui Cornel, “mana relaxata pe eche, tine directia, simte valurile si bucura-te de moment” si mi-a iesit, cel putin ultima parte :)

Acum suntem in Syros, toata lumea se relaxeaza si asteapta party-ul de inchidere.

 

Adauga un comentariu