Wed25thNovember

Despre Marmaris

Am ramas datori cu cateva fotografii din Marmaris – partea uscata, sa-i spunem asa :)

Ce impresioneaza din prima turistul de rand si yachtmanul roman este marina uriasa. Peste 750 de locuri pentru barci si este full pe timpul iernii. Pentru o comparatie, in Mangalia sunt maximum 25 de barci.

dsc00986.JPG

Marina are de toate: restaurante, magazine de yachting, service, laundry, dusuri impecabile, internet wireless care acopera toata zona – poti sa folosesti netul de pe barca – si oameni simpatici care te ajuta oricand ai nevoie.

Se pare ca Marmarisul este crema statiunilor din Turcia. Terase, restaurante si cluburi cata frunza si iarba, ca sa ne aducem aminte de altele din istorie :)
Am ocolit zonele turistice si ne-am ratacit pe stradutele mai laturalnice unde am mancat mancare facuta de turcoaice ca la ele acasa. Ne-am plimbat si prin cetatea Marmarisului care dateaza dinainte de anul zero. Cetatea este locuita, intretinuta foarte frumos de catre localnici.

dsc00996.JPG

dsc00863.JPG

dsc00865.JPG

dsc00871.JPG

Am cumparat maruntisuri, am intalnit o romanca plecata de 20 din Romania care ne-a dat o gramada de bunatati la plecare: ceai de melisa, alune in susan, placinte cu nuci, mere, branza etc. Am ajuns chiar si intr-un studio foto unde un cuplu proaspat casatorit venise la pozat. Nu am rezistat tentatiei de a face parte din alai. :)

img_2155.JPG
Tot asa, am nimerit la o manifestatie de ziua Turciei unde turcii il sarbatoreau pe Atatürk intr-un mod pe care noi probabil nu o sa il intelegem niciodata.

_mg_2095.JPG

Adauga un comentariu