Wed1stAugust

Intro

Trei intr-o barca: Oana, Mihai si Cristi se umfla-n vant pe marile vecine in drum spre Regatta Marii Egee, la bordul Yacht-ului Allegro, un velier de 9 metri cu o istorie aparte. S-a nascut intr-o curte din Cluj(!) de Alexandru Patrascu ca hobby dupa iesirea la pensie, construit timp de 3 ani, cu scule rudimentare. Cu toate astea Allegro este (in mod senzational) singurul Yacht romanesc care se poate mandri1 cu un loc I la o regatta internationala – Odyssail 2006 (dupa ce in 2004 se clasase pe locul III)

Crew: Mihai Patrascu [skipper], Cristian Ilea si Oana Ganea. Background: Mihai si Cristi au fost coechipieri la Odyssail 2006, iar Oana & Cristi s-au cunoscut pe uscat in ultimul raid Cu papucii prin desert (2006). Oana (o apropiata ddd :)) este si unul din personajele de baza din spatele Ecoului Malinului.

Allegro a fost construită de Alexandru Pătraşcu cu gândul ca într-o zi va naviga în apele Nilului. Velierul înca nu a ajuns în Africa, dar a plutit în Marea Neagră, Marea Marmara, Marea Mediterană şi Marea Egee. În 2006, a reusit să câştige la clasa din care face parte, locul 1 la regatta internaţională Odyssail şi, în 2004, locul 4 la aceeaşi regatta.

Anul trecut, echipa Allegro a fost provocată (prieteneşte, evident :)) de către organizatorii Regattei Marii Egee sa participe şi la această competiţie. Iată că, dupa ce a fost upgradată cu un pilot automat, o vela nouă pentru vant slab şi o barcă de salvare – atat de dorită în multe situaţii din anii trecuti – Allegro este gata sa dea piept cu fraţii mai mari, construiţi în fabrici de renume.

Regatta se va încheia pe 26 august. Pentru ca vacanţa e scurtă, iar dorinţa de o nouă provocare e mare, echipa va încerca să ajungă din insula Skopelos la Constanţa până pe 2 septembrie. Vantul va fi din faţă, nu se vor face opriri în porturi, deci va fi o ocazie bună să fie testata şi barca şi, mai ales, echipajul. Se va merge numai cu vele.

Arhiva foto (1993 – 2007)


1 La publicarea acestui text (2007)

Intro | 6 comentarii

 1. pax:

  giddy up!
  best of luck

 2. alina:

  foarte frumos! asteptam povesti de pe drum! succes la regata!

 3. Elena:

  Sa aveti vreme buna! Sa va distrati! Daca tot participati, zic sa si castigati! Sa faceti pozeeee!

 4. Trif:

  Am fost in Tomis in ziua plecarii lui Allegro. Am cartea “Navigand spre Athos” pe care am citit-o de vreo zece ori. Stiu si de aventurile lui Dolojman. Alexandru Patrascu m-a inspirat prin ambitie si darzenia de a-ti implini visul si m-a facut sa visez atunci cand eram doar un adolescent. Iata, dupa multi ani, ma gasesc si eu in situatia de a-i calca pe urme, cu toate ca unii ma considera nebun, iar altii doar un excentric, si asta la mare distanta de Pont.

  Nu pot decat sa va urez “vant bun din pupa”!

 5. rexsailor:

  trif daca mai apari ma intereseaza cartea,,Navigand spre Athos” da-mi mail la catelusa21@yahoo.com

  am fost in tomis spre sfarsitul lui august si am constatat ca allegro e plecat si normala intrebarea-unde?bravo echipajul! sa va intoarceti mereu cu bine!vanturi bune!

 6. Maria:

  Buna

  =Imi pare bine ca va gasesc si aici — de ce va mirati ca reprezentati tricolorul pe alte meridiane este normal la abnegatia si tragerea de inima pe care o aveti nu ca aici in tara , cu regate la care eventual se mai poate schimaba locul 3 sau la care organizatorii iti spun ;DACA NU ITI COMVINE NU MAI PARTICIPA;si te trateaza ca pe o ruda de la tara saraca , daca nu ai barca de minim 50 ooo E ,desi ratingul tau este mult mai bun decat cateva Bavarii sau Hanse conduse de potentati care platesc gras locurile obtinute — este Caragialesc sa vezi ca nu esti bagat in seama desi obtii locul 1 la categoriia ta — am avut neplacuta experienta sa simt pe pielea mea cum este sa fii discriminat— tineti stacheta sus voi reprezentati tara nu cei care sant interesati doar de foloase materiale

  VELA PLINA LA MAXIMA INCARCARE

  MARIAN/MARIA

Adauga un comentariu