Thu11thSeptember

Deja e Vineri, 15 august.

Pana maine la pranz ar trebui sa mai acoperim 240 Mm. Imposibil !!!Singura solutie este sa-i sunam pe organizatorii regattei, si ei sa accepte sa ne inscrie chiar daca sosim dupa limita de inscriere. Speram sa ajungem cel tarziu pe 17 august la ora 6 dimineata, iar la ora 10 este startul !!!. Cornel pune mana pe telefon, isi drege vocea si obtine un fel de promisiune, adica ceva de genul “veniti aici si vedem noi cum facem”.  La ora 12 iesim in Marea Egee cu vant slab din pupa. Mergem cu motorul. 

Ora 15: Navigam cu 7 noduri, cu vele si cu vant din pupa. Ii predau echea lui Cornel si intru in cabina impreuna cu Florin sa mancam ceva. Valuri la 1m, si rasucesc barca binisor. La un moment dat Allegro se inclina foarte tare, noi abandonam farfuriile, iesim afara, si ce vedem ? Cornel sta rezemat de balconul pupa si se tine cu ambele maini de acesta, iar carma e libera si intoarsa in partea opusa ! Dupa ce remediem situatia, Cornel zice: “pai nu am stiut ce sa fac si am preferat sa ma tin bine sa nu cad din barca” corect, de altfel.

deja-e-vineri-15-august.JPG

Allegro este o barca prietenoasa si tolereaza greselile echipajului. Sunt prea incepatori coechipierii mei ca sa-i las la carma pe vant tare si valuri maricele din pupa. Barca este intr-un echilibru precar si trebuie sa-i cunosti comportamentul ca sa-i anticipezi miscarile, asa ca ma lipesc de eche pana spre noapte, cand se domoleste vantul si ii predau cartul lui Florin. Am trecut de insula Lesbos.

Adauga un comentariu