Mon29thMarch

Debutul sezonului de yachting 2010

Oh boy, oh boy, prima mea iesire cu Allegro – ale carui plimbari le stiu de pe blog si povestile echipajului. Lasandu-i la o parte pe cei care care au fost nevoiti sa se supuna rigorilor si indatoririlor din campul muncii am ramas Mihai, Cornel si cu mine ca mus-junior-debutant.
Urma sa parasim Portul Tomis duminica noaptea insa vantul batea din SE asa ca am ratat o prima iesire romantica pe sub stele (oricum erau nori). Am castigat cateva ore destul de meritate de somn. A 2-a zi dimineata se anunta ploaie insa vant propice.

Luni dimineata la 8:30 Allegro pornea la drum pentru prima data in 2010, parasind pe o ploaie marunta auspiciile ecumenice1 ale portului Tomis.

Mai fusesem pe o barca cu panze in 2002 si in general sunt un entuziast al activitatilor acvatice insa de data asta era prima daca cand mi-ar fi fost frica sa cad in apa, neavand nici pe departe taria credintei inotatorilor de la Boboteaza :)

Allegro Yacht

Am iesit din port, singura barca din peisajul de luni dimineta cu pupa mangaiata de vant.

Ploaia si frigul au fost compensate imediat de satisfactia iesirii in larg. Dublata de satisfactia de a fi in largul marii la o ora cand cetatenii patriei se indreapta catre posturile de munca :)

Plusand, coincidenta ne-a scos in cale o turma de – vreo 6 – delfini jucausi, probabili incantati de oaspeti executand salturi aproape kitchios de frumoase :)

Marina Mangalia yacht

Ne-am miscat pupa cam pe la 6 noduri si dupa 5h am ajuns murati, inghetati, dar veseli in Marina Mangalia, de unde vor incepe celelalte povesti ale lui Allegro de vara asta.

_____________
1Episcopia Tomisului + moscheea din Piata Ovidiu

Adauga un comentariu