Mon3rdSeptember

Dardanele 2

Am plecat la 2.30 noaptea din Kilitbahir, cu acelasi vant din fata insa mai domol.

Cele 20 de mile care ne desparteau de Gelibolu le-am parcurs in 6 ore si jumatate. Marea Marmara se intrevedea prietenoasa, daca faceai abstractie de norul apocaliptic.

Ne-am oprit in Gelibolu pentru o mica aprovizionare cu paine, rosii si alte maruntisuri si la 11.00 am plecat mai departe. Nu pentru mult timp, pentru ca ne astepta vant de forta 6 perfect din fata si valuri de 1,5 m. GPS indica 2 noduri. Nu prea ne prieste perspectiva de a face volte 24 de ore pana in cel mai apropiat port, Murefte, la 34 Nm.

Ne-am intors in micul port pescaresc din Gelibolu, unde dupa cateva manevre neconventionale de ancorare, ne-am legat cu pupa la terasa unui restaurant.

Cercetam prognoza meteo si ne linistim de-a binelea cand vedem vant de forta 6, tot din fata, pentru urmatoarele 3 zile.

Astazi este sambata, iar Adrian ar cam trebui sa mearga la serviciu incepand de luni. Suntem in criza de timp.

Ne-a vizitat un domn de vreo 60 de ani, care sta in acest port de 4 zile asteptand sa se domoleasca vantul! Este ucrainian si are un velier de 5 metri. Acum este pe drumul de intoarcere dupa o tentativa de Circumterra nereusita. Doua furtuni aprige in Mediterana l-au convins sa renunte. El a urcat stramtoarea impins de un motor de 4cp. Acum il asteptam la bord cu tot cu sticla de vodca ruseasca, sa ne spunem povesti marinaresti.

Adauga un comentariu