Fri5thJune

Concluziile skipperului :)

Iata cateva concluzii dupa prima regatta la care am participat in acest an :)

Daca lucrezi intens la pregatirea si perfectionarea unei barci, nu inseamna neaparat ca asta e suficient pentru ca ea sa fie mai buna ca anul trecut. Noi am schimbat sistemul de agatare in macara (adica 2 cabluri ce se agata de chila), am etansat bine cu fibra de sticla pe dedesubt, am rezolvat si infima infiltratie de la axul carmei, insa am uitat sa ungem – de fapt, eu am uitat :) – cu vaselina presetupa de cauciuc de la axul elicei. Desigur ca aceasta s-a uzat brusc si cand merge motorul avem un mic paraias inauntru. :)

Daca nu te antrenezi macar putin, sigur nu te vei misca corespunzator la regatta. Noi am lansat barca marti seara, si joi s-a dat startul.

Daca nu dai jos troacele si o gramada de obiecte utile pentru reparatii facute in mars, barca va fi foarte grea si greoaie sub vant slab.

Organizarea regattei a fost foarte buna, cea mai buna dintre toate cele la care am participat in Romania. Chiar comparabila cu Aegean Regattacare pentru mine este etalon. Bravo! Au adus arbitri competenti si s-au ingrijit si de confortul din porturi (de exemplu, au pus la dispozitie camere la hotel pentru fiecare barca).

Competitorii au fost corecti si ei, cu foarte putine exceptii, cum ar fi Daniela III, si s-a vazut ca participa cu placere si nu incrancenati sa fure prin orice mijloace (motor, neocolirea balizelor etc.) ca in urma cu cativa ani.

Pentru mine a fost o placere sa particip, dupa ce am reusit sa ignor infiltratia si toate stricaciunile suferite pe barca (manetele de la cabestane, un blocator :) ). M-am relaxat ca dupa o saptamana de vacanta si mi-am reamintit ca barca cu vele merita toate eforturile.

Maine vom lua startul intr-o alta regata, regata Mediului, iar traseul va fi intre Mangalia si Constanta. Speram sa ne intalnim din nou cu cat mai multe echipaje!

Concluziile skipperului :) | 1 comentariu

  1. Mirandolina:

    Va tin pumnii!

Adauga un comentariu