Fri30thSeptember

Campionatul National de Yachting Offshore – ultimele 2 etape. Jurnal de mus

Iata-ma la a 2-a implicare in viata competitionala a lui Allegro, la un an juma’ distanta, gratie lipsei lui Alex (Danila), intr-o rocada de tip ‘cantitate nu calitate’.

Dupa care Oana ne-a anuntat ca a primit o oferta de nerefuzat de la munca – o oferta 5 + 1, adica a trebuit sa stea la birou si sambata. Cu alte cuvinte, fata de weekendul trecut,  Allegro urma sa evolueze cu doar jumatate de echipaj titrat (care stia cum se cheama toate sforile si sarmele de pe barca). Un downgrade calitativ cu un singur beneficiar. Eu :)

Dupa care cineva a facut o referire la regulamentul competitiei care aparent interzicea fluctuatii in numarul echipajului, acceptand numai schimbari cu suma constanta. Si-asa am descoperit brusc ca aveam nevoie de lest. Posesor de buletin :)

Am intrat usor in panica, insa multumita generozitatii vecinilor de ponton – Benga – un tanar din Constanta  a fost brusc rapit somnului si tarmului.

campionatul national yachting offshore

Un vanticel placut, tocmai bun de promenada. Nu si de regatta. Daca toata saptamana ma zbenguisem prin valuri anticipand plimbarea cu Allegro, vineri a cazut vantul pana la un nivel sub-optim.

In prima zi am condus destul de detasat plutonul, ca niste gentlemani, de la spate. Desi io am facut tot ce mi-a stat in putinta (sandwich-uri).

Insa finalizarea a fost cu zambete, vantul de la intoarcere a fost ceva mai consistent si am reusit cumva s-o depasim pe Teodora, nu cu foarte mult inainte de finish.

Multumita sprintului de final si coeficientului de handicap la sfasitul zilei ne-am clasat pe podium (3/5 :) cu doar 10 secunde in fata Borei, aproape c-am castigat ‘la poza’ :)

Internet de 4 noduri viteza – Florin incercand sa afle pe unde o sa ne mai gadile vantul.

Yachting ca la carte. Atmosfera incrancenata de concurs.

A 2-a zi, vant mai voinic, traseu mai strans, volte mai dese. Am reluat cu si mai multa incredere munca la cabestane – personal cu 2 scurte pauze in care am scurtat circuitul alimentar-digestiv si-am redat niste sardine luciului apei.

Foto: Cristina Timus

Foto: Cristina Timus

Foto: Cristina Timus

Intr-un schimb de amabilitati foto cu Bora. De cealalta parte, Cristina Timus

Am terminat pe locul 5, ceea ce n-ar fi fost rau –  daca ar fi fost mai mult de-atatea barci la categoria noastra. Mihai n-a fost extrem de incantat de performanta insa eu n-am putut sa empatizez prea tare insa promit pe viitor sa ma stradui mai tare, desi bucataria e destul de mica :)

Incaltaminte Italia

Barbatii care au stil (eu) poarta numai incaltaminte italieneasca

Covrigi de Buzau

Ingredientul secret

Cabina de dus cu vedere la mare

Adauga un comentariu