Fri17thAugust

Bosfor si mai departe

15.08 11:00
Cand mai avem nevoie de el, motorul face nazuri, se mai opreste din cand in cand, dar ne asteptam la asta, si pe de alta parte stim cum sa-l gadilam sa-si dea drumul. Ne oprim, ne incruntam nitel, ne suflecam manecile, surubarim putin, important e ca stim unde. Ca intr-o casnicie de durata. Important e ca mergem mai departe :).

16.08 12:33
Suntem in gura Bosforului si mergem mai departe. Am facut o baie in siajul lui Allegro, primul dus de cand am urcat pe punte. Suntem inconjurati de vapoare si mici barci pescaresti. Suntem pe apa de 37 de ore.

17.08 00:15
Deci care e faza cu vantul de pupa? Trebuie sa tii umflate velele care sunt in foarfeca. Niste valuri dezechilibreaza barca. Daca ai in stanga, babord, multe vapoare care merg in paralel cu tine si in dreapta, tribord, fantasticul Constantinopol, plin de lumini, ai incurcat-o. Mai ales ca nu excelez la capitolul atentie distributiva. In plus, navigam sub un culoar de zbor (e un aeroport in apropiere) si avioanele trec foarte jos. Am renuntat sa ma uit la avioane si la liniile orasului. As renunta sa ma uit si la vapoare daca nu ar fi o manevra periculoasa pentru Allegro :).

Parca am inceput sa ma prind (teoretic) cum se merge cu vant de pupa. Dar e prea tarziu. Mi-a expirat cartul si mi-e somn. Cornel s-a trezit, e fresh si foarte vesel, ca de obicei. Urmeaza cartul lui. Noapte buna.

Adauga un comentariu