Fri15thJuly

BMW Nautic Life Regatta

Sambata, prima cursa inshore – vant vesel, start lenes pentru noi. Racerele si cruiserele mari au tasnit si s-au indepartat rapid, iar noi ne-am straduit sa micsoram distanta fata de cei din clasa noastra, dar fara succes. Noroc ca baliza 1 se dubleaza de doua ori, astfel avem si noi ocazia sa vedem racerele din prova si sa le admiram.

Startul in a doua cursa a fost spectaculos, asa cum ne reuseste de obicei cind e Alex la eche. Am stat in coasta Teodorei (vreme de 2 minute, nu mai mult) si cred ca am fost a doua barca care a trecut linia, exceptindu-le pe cele doua care s-au intors. Apoi i-am urmarit pe ceilalti cum se duc si ne lasa in urma, incet dar sigur.

Cele doua Bavaria 31, Tomis, doar Benga ne-a tinut companie, putin inainte sau putin in urma. Am stricat de tot cabestanul de pe babord si dureaza mult pana intindem scota, dar tot ne-am simtit bine. Oana si Florin alergau cand la prova, cand la pupa, eu m-am intepenit langa cabestane, iar Alex a fost la eche.


Cornel a putut veni doar duminica si a mers in echipajul lui LZ Yachting, doar s-a obisnuit cu podiumul… La sfarsitul zilei ne aflam pe pozitia a patra dupa Teodora, Luna, Bora si inaintea lui Benga, Tomis si Maria. Destul de multe barci nu au putut lua startul in limita celor 5 minute…

Duminica, a treia cursa, coastal race pe traseul Saturn – Vama Veche si retur. Cu toate ca am pierdut mai mult de un minut la start, pana la baliza din larg de Vama am fost inaintea lui Bora, Luna, Ioana 2 si Tomis, pe intoarcerea cu vant strans am pierdut terenul castigat. Pana sa ajungem la linia de sosire vantul a cazut de tot si astfel am fost DNF impreuna cu Benga care s-a luptat pana la 30 metri de sosire. Incep sa cred ca a cam apus epoca de glorie in regate a lui Allegro; oamenii si-au invatat barcile si doar atunci cand gresesc avem noi sanse. Cred ca rolul nostru va fi acela de sperietoare, adica “hai baieti, putina concentrare ca ne ajunge pana si Allegro”… :)

Una peste alta, ne-am simtit bine atat pe mare cat si in port. Cursa ni s-a parut excelent pregatita, atmosfera super, iar intalnirile de seara foarte placute. Despre Marina Mangalia nu mai spun ca ne simtim aproape ca acasa. Daca ar exista dusuri si toalete ar fi perfect.
Am uitat sa spun ca am admirat gradinita plutitoare si galagioasa de pe Ioana 2. Au fost 6 copii cu varste cuprinse intre 2 si 8 ani. Bravo lor!

Abia asteptam regata Callatis.

Foto: Bogdan Iurascu

Adauga un comentariu