Wed1stAugust

Black Sea Sailing Regatta

Tibi in actiune

Black Sea Sailing Regatta (parte a Black Sea Sailing Trophy), o competiție cu titulatură promițătoare, deși are loc doar în România (mai precis, între Eforie Nord și Vama Veche), cu bărci și echipaje românești, organizată de nu mai puțin impresionant intitulata Black Sea Sailing Association, căreia-i mulțumim.

Prima zi. Eforie Nord →†’ Vama Veche și retur. Fără prea multe incidente*. N-am fost ultimii, dar ne-am păstrat în jumătatea relaxată a plutonului. Mai repede la dus, ușor mai leneș la întoarcere. Am salutat din larg   aglomerarea vesela de pe plaja Tuzla. Ne-am luat puțin la întrecere cu Indira (nevasta lui Vishnu), dar am cedat spre sfârșit, ca niște gentlemani.

Desi am fost depasiti, n-am ars dovezile. Azi, Indira

(Apropo de gentlemani, am descoperit ușor îngrijorat că Mihai, autoritatea absolută pe punte, altfel om serios, fără cont de Facebook preferă să bea bere cu lămâie! Șocant!)

Spre sfârșitul cursei, când ne încruntam spre orizont să vedem unde-i baliza terminus, a început să ne joace prin față ochilor/binoclului. Linia de finish a plecat acasă. Șalupa de arbitri era în mișcare, luând cu ea și baliza. De unde-am dedus că ne expirase timpul (30 minute după prima barcă sosită).

Black Sea Sailing Regata

Seara am fost hrăniți & hidratați îndestulător de către organizatori și sponsorii regattei  (EDOX, Carlsberg, Vinarte & all),

un test suplimentar, de moderație pentru toți concurenții – trebuia să ne trezim a 2-a zi devreme, proaspeți și cât mai competitivi, practic, să ne retragem înainte de epuizarea resurselor.

Din conversatiile serii, Ionut (Benga) despre Mihai, cel mai temperat skipper de pe coasta Marii Negre, ‘De pe putea lui Allegro nu se aude niciodata nimic la start‘. De alfel, azi, la un moment dat Mihai mi-a spus, ‘Alex, coboara te rog si adu o cheie de cabestan‘, pe un ton un ton in registrul ‘paseaza-mi te rog si mie sarea‘, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. *De data asta n-am fost implicat in incident. Oricum, mi se pare o pierdere nejustificabila, atata timp cat nu filmeaza nimeni :)

Tiberiu Gandu

Tibi, tangonul uman

A 2-a zi a fost si mai lipsita de evenimente. Am terminat in top 5 (din 8). Dupa care am purces la incarcarea & pregatirea lui Allegro pentru o plimbare mai la sud, unde marile-s mai mari. Incluzand o vizita de lucru la Aegean Regatta Despre asta, in posturile urmatoare.


Yacht Allegro

Foto: Oana Sima

Mihai, as corporate as it gets :)

Marea cu sarea

Allegro saluta Marea cu sarea 2

Indira

___________________
*[PRO TIP] La ieșirea în larg încă mai strângeam niște șuruburi la ambalajul motorului, sub punte, de unde am iesit nitel dezorientat cu o vaga tulburare gastrica, pe motive ORL. Ca sa nu fiu luat prin surprindere intr-un moment inoportun, am hotarat, cu maxima responsabilitate, sa finalizez cu premeditare.

Adauga un comentariu