Thu29thOctober

Au mai trecut 2 zile de “regatta”

Nu foarte bune pentru noi. A doua cursa ratata din cauza noastra, a treia din cauza proprietarului barcii care a preferat sa mearga la restaurant in loc sa ne lase sa continuam cursa.
Sa o luam pe rand. :)
A doua zi de regata a inceput cu o cearta intre veterani. Si cand doi se cearta in yachting, nu al treilea castiga. Pierde toata echipa.
Ziua a doua ii era rezervata lui Paul sa fie skipper si  din diferite motive a preferat sa spuna nu. Starea de confuzie s-a intins pana aproape de start cand Claudiu s-a pus la carma incercand sa salveze ce mai era de salvat.

dsc00656.JPG
Prima lui regatta ca skipper intr-o imbulzeala de 130 de barci. S-a descurcat excelent, nu s-a pierdut cu firea nicio clipa.

dsc00708.JPG

Bravo, Claudiu!
Sfaturi veneau din toate directiile, multe contradictorii. La fel a fost si pentru membrii echipajului care, btw, si-au facut treaba foarte bine.
Dar e greu cand iti vin comenzi de manevra din toate partile.

Cristi: castigul cel mai mare a fost ca am mai castigat un skipper. Dupa cum o sa vedeti si in poze Claudiu nu a cedat nici unui atac venit din pupa.

dsc00772.JPG

dsc00777.JPG

 Dimpotriva i-am intrecut pe altii “la bataie”.

dsc00801.JPG
 

Una peste alta a fost o zi superba de mers cu barca.

 dsc00768.JPG

Chiar daca nu mai conteaza, pentru cei mai rigurosi am terminat cursa pe locul 20. Cu toate ca am folosit tot arsenalul din dotare.

dsc00762.JPG

A treia cursa – offshore – s-a incheiat inainte sa inceapa bine. Skipper – Paul. Dupa numai 9 mile din 45 proprietarul barcii, Hugh, da semne de plictiseala. Nu era vant mai deloc, dar totusi inaintam. El voia la restaurant, noi sa continuam.

dsc00924.JPG

dsc00911.JPG

Negocierea s-a terminat repede. I-am spus ca noi suntem 5 din 8 care vrem sa continuam, el a spus ca e proprietar, deci are 9 voturi. End of discussion. :)
Asa ca am ajuns in port la timp pentru cina. Un adevarat britanic nu o rateaza niciodata. :) Navigatorii adevarati au ramas pe mare.

dsc00915.JPG

Pe Allegro am fi avut o noapte perfecta pe mare cu glume, rasete, atipeli, mancare pe fuga sau calda (in functie de mus cel mic), pronosticuri despre ora (sau ziua :) ) de ajungere la sosire.

dsc00941.JPG

Cam asta a fost.
Urmeaza inca doua curse cu Lucian Dragomir skipper (speram!) si poate o sa ne descurcam mai bine. Barcile din clasa noastra sunt foarte bune, dar asta nu justifica locul pe care il avem acum in clasament.

Update

Cristi: Din pacate azi nu mai e cursa. Se asteapta venirea barcilor din cursa pe care noi am abandonat-o. Bineinteles ca sunt o  gramada de barci care au terminat-o in timp. E adevarat ca au ajuns la 4 sau 5 dimineata. Dar ce poate fi mai placut?
Avantajul nostru este ca am reusit sa ne uscam sosetele la timp, inaintea tuturor. :)

dsc00643.JPG

Au mai trecut 2 zile de “regatta” | 11 comentarii

 1. Razvan:

  Eh, britanici, ce sa-i faci…asa au pierdut imperiul…

  “Sir, the enemy is at the gates!”
  “Oh!…really?…Hmmm…Do you want some tea?…

  “…we (scotts) are even worse…We are ruled by wankers”

  Noroc ca echipaju-i romanesc:)

  Trage-v-ar curentul din spate :)

 2. Bogdan:

  Hei mai aveti ziua de maine. Sa fie vant doar…

 3. mihai:

  Nu stiu cum v-a mers astazi(adica vineri), dar ginditi-va la un singur lucru: citi oameni va invidiaza ca sinteti acolo, inconjurati de zeci de vele si ca pur si simplu navigati pe o mare atit de albastra. Pe aici ploua si parca mainile vor sa inghete , iar voi sinteti suparati ca ati putut manca o caracatita proaspata in plus… Sigur ca va inteleg frustrarea, insa va doresc sa va bucurati de barca aceea, pentru ca va asteapta Allegro cu cabestanele lui intepenite sa-l duceti la Constanta pe la sfirsit de noiembrie zgribulit si gata cu 2009…

 4. hugh johnson:

  not quite sure what the reference to “wankers” implies for the Scots but for sure the world is full of them ! Depends on your nationality as to where you feel is the greatest concentration ;)

 5. Razvan:

  “I don’t hate the English, they’re just wankers. But we are worse than that, we are colonized by wankers”

  Irvine Welsh, Trainspotting.

 6. Romeo:

  De ce n-ati mers cu Allegro?

 7. oana:

  @Romeo
  Nu ne-am gandit sa ne inscriem din timp, iar locurile au fost foarte limitate. Si Allegro ar fi trebuit pregatit un pic inainte de o regatta ca asta. Poate in anii urmatori. Vara viitoare avem planuri de Grecia, dar o sa mai vedem pana atunci. :)

 8. Romeo:

  Stii ce zice ardeleanul in gara cand pierde trenul:
  -No, ase-i daca n-ai lucrul tau!

  Asa si voi, tre’ s-aveti lucrul vost’ si asa o sa puteti sa si terminati toate etapele pe apa nu la crasma! Cu toate neajunsurile si sughiturile, intamplarea poate fi o lectie buna pe viitor!
  Succese maxime la anul!

 9. oana:

  :-)))))
  iar noi sa ne vedem neaparat si pe uscat, nu numai pe apa.

 10. oana:

  @Hugh&Razvan
  So, what’s with this political debate here? Scots cannot be ruled by anyone! Except, maybe, a good single malt whiskey ;) And they would always share it with any nationality. I’ve witness that on Nikitoo :)

 11. hugh johnson:

  no point in debating politics, they will always be still politics. on the english, well it wasn’t their choice to be born on the wrong side of the border so best just to let them get on with it. the solution to all this rubbish is just to cast off your lines, set sail and don’t buy newspapers.

Adauga un comentariu