Thu16thAugust

Am incercat Gennaker-ul

Dupa povestea cu ancora, am luat drumul spre Lesbos. Mihai a facut iarasi slalom cu maiestrie printre vapoarele de mare tonaj ce coborau stramtoarea Dardanele. Am avut vant bun numai noptile, asa ca ieri am profitat de vantul slab sa incercam vela cea noua – gennaker – special facuta pentru astfel de momente.

Pentru prima folosire ne-am descurcat destul de bine, cat sa-i aflam naravul, acela ca face numai ce vrea :). Mai greu a fost cand a trebuit sa-l strangem – are suprafata foarte mare, iar noi maini putine si scurte :) Mihai ne-a luat prin surprindere pentru ca gennakerul incepuse sa se incalcesca din cauza unei rafale de vant, asa ca am preferat sa-l strangem decat sa facem looping.

Oana, care visa la cetatea Mytilene, pe care tocmai i-o aratase Mihai cu 10 secunde inainte, a trebuit sa revina brutal in prezent trecand brusc de la reverie la panica. A inceput sa traga fara prea mult discernamant de scota si funga, sperand probabil ca macar una din manevre va domoli monstrul.

Pana la urma ne-am revenit cu totii si am strans vela fara sa o facem franjuri. De acum putem spune ca stim sa o folosim.

Adauga un comentariu