Tue21stAugust

Allegro ma non tropo

allegro regata marii egee

Ora 10.00. S-a dat startul. Cu vant din Nord, adica din fata, am ocolit insula Lesbos din Mytilini pana intr-un sat din extremitatea nordica, Molivos. Am reusit sa tinem ritmul cu grupul de barci din mijloc… asta pana am schimbat directia spre vest, in culoarul format intre insule si continent (Turcia). Ne-a lovit vantul cu rafale de forta 6. A trebuit sa reducem velatura si, din pacate, ne-a luat cam mult timp.

regata marii egee

Am trecut linia de sosire la ora 20.30, avand in urma noastra 6 barci.

Ne-au cam dat de cap cabestanele pentru scotele focului (funiile pentru vela din fata), foarte vechi si manufacturate in Constanta, fiind la un pas de a taia parama. Oricum, ele nu au demultiplicare si tragi de ele pana iti ochii. Bietul Cristi, a trecut de la un cabestan la altul si s-a ales cu febra musculara si cateva bataturi in palme, iar seara a atipit la o terasa , in timp ce astepta sa ii vina mancarea.

cristi - capitan de cabestan

In rest, a fost o zi frumoasa de navigatie. Adica nimeni nu a pornit motorul, asa cum se intampla frecvent la Odysail si a fost placut sa constatam ca grupul de barci, cam 30, a ramas destul de grupat.

Pentru echipaj, numai cuvinte de lauda. S-a injurat foarte putin la bord :) Musul de la postul prova, adica Oana, si-a sacrificat chiar o particica din epiderma pentru a ajuta genovezul sa treaca repede dintr-un bord in altul la volte. Iar musul cel mai fraged(putin experimentat) – Dana, dupa ce termina de tras la scote, se ocupa de “moralul” echipei fiind responsabila de aprovizionarea cu apa, cafea, sandwich-uri, ciocolata si de o mare parte din fotografiile pe care le vedeti. urmeaza sa vi le trimitem.
Iar Allegro ne-a suportat pe toti.

dana gradinaru

Allegro ma non tropo | 1 comentariu

  1. tatal?:

    Oana,vreau drepturi de autor(o plimbare cu allegro).

Adauga un comentariu