Wed22ndAugust

A doua etapa Aegean Regatta

21 august
Dupa un rest day pe care am petrecut-o fiecare cum a vrut – citind, inotand sau dormind – azi de dimineata am luat startul in a doua etapa a regattei: Oinousses – Volissos (asezare din insula Chios), aprox 30 de mile.


Se anunta vant de forta 6, asa ca am luat prima tertarola la randa.

De fapt, vantul nu a batut mai deloc tot drumul si oricum, cand batea era din directia gresita, adica din fata. In aproape 11 ore nu am reusit sa parcurgem mai mult de jumatate din drum. Langa noi balteau aproape (sau toate? 2 dintre ele au teerminat cursa) barcile din clasa noastra. Rand pe rand, au cedat si au pus motorul. Noi am ramas printre ultimii pe apa, sperand pana in ultima clipa ca va veni vantul inainte de a ne expira timpul limita.

Care a si venit, dar la o ora dupa ce ne-am legat in port de o alta barca dintr-un sir lung. Ca sa ajungem la tarm, trebuie sa trecem peste 18 barci. Este un port foarte mic, iar noi foarte multi. Din cauza vantului destul de puternic, sirurile de barci se apropie amenintator unele de altele. Mihai iese din barca din 10 in 10 minute sa verifice ce se intampla. Si cei de pe celelate barci sunt pe afara ingrijorati. Un vant putin mai tare ar insemna un dezastru pentru toti. Deocamdata bate puternic in fungile catargelor, zgomotul meu preferat. In departare, de la o terasa de pe mal, se aude Shakira, Loca loca.

22 august, ora 3 dimineata
A inceput sa bata vantul foarte tare. Plecam si incercam sa acoram in alta parte, macar sa nu ne lovim de alte barci. Multe barci pleaca.

22 august, ora 4 dimineata
Vant puternic, barci unele peste altele, skipperi ingrijorati, incendii pe dealurile din apropiere si Shakira. Pare Apocalipsa :).

Adauga un comentariu