Sat29thAugust

Prima etapa – o zi perfecta

Suntem din nou la regatta aproape in formula completa – lipseste Cristi, insa il avem pe Alex! Pentru mine sunt doua aspecte inedite in participarea la aceasta regatta: este prima iesire pe mare de la nasterea viitorului mus al lui Allegro, Alexandru, fiul meu de 13 zile …

img_9120.JPG

…. si pe de alta parte, sunt pentru prima data simplu marinar. Alex Danila este skipperul si sper sa aflu cat mai multe din trucurile pe care le stie, reglaje de vele si tactica.

dsc09027.JPG

Se anunta o zi lejera cu vant slab asa ca incepe stresul cu Maria :) Iar ne vor enerva depasindu-ne cu barcuta lor, dar poate se mai inseala si meteorologii …

dsc08946.JPG

Sedinta tehnica se tine boiereste, la ora 11, iar startul e programat la 13.00. Alex ne conduce la start de incercare si isi alege tactica, adica sa plecam cu vantul din babord pe langa baliza de start. Din pacate, cand se da startul suntem anuntati ca am depasit linia si suntem obligati sa facem un tur al balizei , ceea ce ne intarzie putin, insa chiar si asa luam startul printre primii. Reusim sa depasim folosindu-ne de regulile de prioritate o Bavaria 50 si totul merge bine pana ocolim baliza 1 si ridicam gennakerul. Confuzie generala: pentru prima data, Florin incurca sforile de la vela si il falfaim ceva vreme pana il aranjam. Nu-i nimic, cursa de-abia a inceput, asa ca nu-l aruncam peste bord :)

dsc08995.JPG

Nu mai facem greseli si terminam prima cursa cu trei barci in urma. Atmosfera e destinsa la bord. In afara de Florin care e cam posac si nu vrea sa ne spuna de ce. Restul ne manifestam zgomotos bucuria. :) Unii chiar prea zgomotos, adica Cornel care striga la toti cei care se apropie de noi si reuseste sa il enerveze pe Magi, skipperul de pe Victoria de 50 de picioare care nu are spinnaker si pe care poate am fi depasit-o altfel :)

dsc08936.JPG

Este in alta clasa si n-ar avea treaba cu noi, dar Cornel i-a acidulat si acum ne forteaza sa urcam in vant aiurea. Tot ce putem face este sa il calmam pe Cornel pentru cursa a 2-a.

Iata startul in cursa a 2-a. Trecem bine linia, doar pe Magic Time X ii obstructionam putin din lipsa de viteza, dar nu se supara. Ajungem din nou la baliza 1 deodata cu Victoria si presati din urma de Maria. Ridicam gennakerul, dar Florin croseteaza scotele pana ne depaseste Maria. Il lasam in pace ca pare tulburat, recuperam ce putem si iar ne impotmolim la Victoria care nu ne lasa sa trecem. Cornel asta… :)

dsc08987.JPG

Cat despre Oana, cand nu isi face de lucru cu genovezul la volte, face poze peste poze. Alex mai pufaie cate o tigara, daca reuseste sa o aprinda si e numai ochi. Ne invata cum sa inducem in eroare concurentii, cum sa ii depasim fara sa riscam sa ramanem fara vant si altele pe care ca nu vi le spun, he, he…

dsc08997.JPG

Trecem linia de sosire, avand in urma 2 barci de la clasa noastra, adica mai bine decat niciuna. :))

Din pacate, nu asteptam party-ul de la ora 19.30 si ne ghiftuim la un restaurant inainte, asa ca la cina oferita de organizatori nu mai putem mare lucru. Suntem placut surprinsi de organizatori. O regatta la care nu am fost bombardati cu e-mailuri pline de reguli care sa se schimbe de la o zi la alta. S-a dovedit a dovedit a fi bine organizata, atat pe mare cat si pe uscat.

dsc09006.JPG

Abia asteptam ziua de maine!

Sleep tight!

Adauga un comentariu